Mostanban
Forrs (2019. szeptember 17.)
Forrs: Csrge-kt (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Gyertyn-kt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Jvor-kt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Szent-kt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Keresztkt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-1 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-2 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-3 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-4 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 29.)
Forrs: Enik-forrs (Kszegi-hegysg)

Szchenyi-hegyrl Szchenyi-hegyre 20

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2018. mrcius 4. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2018. februr 25.
Induls: Szchenyi-hegy 08:15
rkezs: Szchenyi-hegy 13:20
Rsztvevk: feherb, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 20 km
Szintklnbsg 620 m
tvonal Szchenyi-hegy Normafa volt Disznf Szcheny-hegy -> Normafa -> Tndr-hegy -> Szpjuhszn -> Makkosmria -> Vgvri-szikla - Piktortgla-regek -> Irhs-rok -> rdg-orom -> Szchenyi-hegy
Szintid 7 ora
Helyszn Budai-hegysg
Idjrs
Tlnyoman napos, a hegyen szeles Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Kilts a Normafrl
Amikor beneveztnk a Szchenyi-hegyen, akkor kb. -10 fok volt. Mg a toll sem fogott ilyen hidegben, ceruzval tltttk ki a nevezsi lapot. Csak egy kicsit fjt a szl, ami pont elg volt arra, hogy mg jobban lefagyjon a pofnk. Nagyjbl ez volt a helyzet a Normafig. Ott a Disznf fel a lejtn, a fk kztt mr nem volt szl, s a hideghez is hozzszoktunk.

Kb. 10-15 centis h lehetett, a turistautakon le volt taposva, ltalban egy nyomon. Oda kellett figyelni, fleg a lejtkn, mert knnyen meg lehetett csszni. Vgny a leszott utckat nem brta, emelgette a lbikit. De nem sikerlt rvenni, hogy az t menti havas rszen jjjn, pedig megmutattam neki, hogy kell csinlni. Ennek csak az lett a vge, hogy nekem ment bele a h a bakancsomba fell. Szerencsre ilyen leszott rsz nem sok volt.

Nem ll a bejrat
Az orrom el volt dugulva, a szmon nem akartam nagyon llegezni a hideg miatt, a brlgzst meg a sok ruha akadlyozta. Ezrt egy kicsit nehezen vettem az emelkedket. A tra jellegbl fakadan (hegytetrl indul) az elejn lejtbl volt tbb, a hosszabb emelkedk a vgre kerltek. De amire pont megszoktam volna ket, mr vget is rt a tra.

Egysvos turistat
Az itiner trkpe nagyon fasza volt, j rszletes, sznes. Viszont olyan paprra volt nyomtatva, amit nehz sszehajtani szpen, A tra vge fel egy helyen, ahol kijtt az t az erdbl, valahol a XI. s XII. kerletek hatrvidkn, nem talltuk a jelzst. Srga per jelet kellett volna kvetni (taln tansvny lenne?), de az a helysznen nem volt felfestve, csak a trkpen szerepelt. Ekkor jtt jl, hogy j minsg a trkp, de azrt a GPS is segtett.

Oda kell tmenni
Arrl sejtelmem sincs, hogy hogyan sikerlt megkenni a zsros kenyeret a clban, mert olyan hideg volt, hogy konkrtan a zsrt trni lehetett, s a hagyma is meg volt fagyva a kenyren. Szerencstlen pontr gondolom kockra fagyott ott kint egy stor alatt csorogva.