Trink kzl
Rockenbauer Pl emlktra (2008-08-02)
2008.08.12 Rockenbauer Pl Emlktra.Blyaszeds.
Mostanban
Forrs (2019. szeptember 17.)
Forrs: Csrge-kt (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Gyertyn-kt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Jvor-kt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Szent-kt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Keresztkt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-1 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-2 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-3 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-4 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 29.)
Forrs: Enik-forrs (Kszegi-hegysg)

Pilisi Vndorls

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2018. december 16. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2018. jlius 14.
Induls: Dorog - 8:55
rkezs: Klotildliget - 15:45
Rsztvevk: feherb, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 28 km
Szintklnbsg 885 m
tvonal Dorog -> Kesztlc -> Fekete-hegy -> Pilis-nyereg -> Piliscsv -> Nagy-Kopasz -> Klotildliget
Helyszn Pilis
Idjrs
Tbbnyire derlt, knikula. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
A Pilisi Vndorls els szakaszt csinltuk meg ezzel a trval. Azrt vlasztottuk most ezt, mert kutyval is knnyen el lehet jutni az egyik vgpontbl a msikba vonattal, s ezen a hten nlunk volt a kiskutya.

Vonatra vrva
Elvonatoztunk teht Dorogig, nyomtunk egy blyegzt, majd elindultunk a vroson s az akcerdn t a homokos ton. Gyorsan elrtnk Kesztlcre, jabb blyegz, majd fel a Ktg-hegyre. Alig jttnk 1,5 rja, s alig tettnk meg 6 km-t, mr lttuk, hogy htralv 24-re nagyon kevs lesz a viznk. s az t nem fog bvelkedni patakban vagy forrsban. Ez volt ugye az els nagy emelked, flig a tz napon, majd az erdben.

tban a Ktg-hegyre
Nagy nehezen lekzdttk az emelkedt, valahogy nagyon nem ment a felfel t. A tetn kimentnk a kiltpontra is. A Pilis-nyereg fel haladtunk, de kis kitrt tettnk a Fekete-hegyi kulcsoshzhoz a pecst miatt. Az itt lakk krdeztk, hogy kell-e vz a kutynak, amit elfogadtunk, tekintettel a kevs viznkre. Amgy is csak egy mjkrmes doboznyit ivott.

Mlyt
Piliscsvi knikula
Pilis-nyeregben kis pihen kvetkezett, jabb pecsttel, majd elindultunk lefel a piliscsvi pincefalu irnyba. Kezdtem megszokni, hogy erdben vagyunk, s kicsivel magasabban, ami megint pr fokot szmt azrt. Aztn jtt a feketeleves: a dli melegben kutyagols a pincefalunl. Nem is lltunk meg a pecstelhelyen, mert nem igazn volt rnykos rsz. A kutya elrerohant, s bevrt minket a legels rnykos fnl. Nem kellett felmenni az Eszperant-forrshoz, hanem a kk krn egybl a Studenka fel tartottunk. Oda azrt betrtnk egy lda vgett, s bztunk benne, hogy legalbb a kutya tud ott inni. De hi brnd volt.

Tvolban a kilt
Kajltunk, le is ltnk a pihenhelyen. Prbltam Vgnyba diktlni egy kis vizet, mert az volt a terv, hogy a kvetkez nagy emelked tetejig - ami a kiltnl volt - nem iszik senki semmit. Persze ezt nem tudtam neki gy elmagyarzni. A kis tlkjban lv maradk vizet ki szoktuk nteni, de most kineveztk az egyik res palackot Vgnyos vznek, abba visszantttk. Ha szomjas vagyok trn, akkor nagyon gyorsan ki tudok fradni, s ez rzkelhet is volt az emelkedn.

Vgny persze 300 m megttele utn jtt oda hozzm, hogy inna. A homokos talajon nem volt semmi pocsolya, semmi patak. Baszki, tudtam, hogy ez lesz, de elhajtottam. Azrt nem llt mg a szomjhall szln, mert simn ugrabugrlt a gykok utn. De a hegytet eltt nem sokkal lv, tvaros, algs, undort pocsolybl azrt lefetyelt prat, pedig az ilyenekbl sem szokott. Aztn felrve a kilthoz mindenki megitta a magt. Ez mr elg lesz a clig, amihez csak le kellett menni a hegyrl kb. 2 km-t. Ami rohadt nagy szerencse, hogy sikerlt gy lerakni az autt, hogy rnykba kerlt.