Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Pilisi Vndorls

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2018. december 16. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2018. jlius 14.
Induls: Dorog - 8:55
rkezs: Klotildliget - 15:45
Rsztvevk: feherb, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 28 km
Szintklnbsg 885 m
tvonal Dorog -> Kesztlc -> Fekete-hegy -> Pilis-nyereg -> Piliscsv -> Nagy-Kopasz -> Klotildliget
Helyszn Pilis
Idjrs
Tbbnyire derlt, knikula. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
A Pilisi Vndorls els szakaszt csinltuk meg ezzel a trval. Azrt vlasztottuk most ezt, mert kutyval is knnyen el lehet jutni az egyik vgpontbl a msikba vonattal, s ezen a hten nlunk volt a kiskutya.

Vonatra vrva
Elvonatoztunk teht Dorogig, nyomtunk egy blyegzt, majd elindultunk a vroson s az akcerdn t a homokos ton. Gyorsan elrtnk Kesztlcre, jabb blyegz, majd fel a Ktg-hegyre. Alig jttnk 1,5 rja, s alig tettnk meg 6 km-t, mr lttuk, hogy htralv 24-re nagyon kevs lesz a viznk. s az t nem fog bvelkedni patakban vagy forrsban. Ez volt ugye az els nagy emelked, flig a tz napon, majd az erdben.

tban a Ktg-hegyre
Nagy nehezen lekzdttk az emelkedt, valahogy nagyon nem ment a felfel t. A tetn kimentnk a kiltpontra is. A Pilis-nyereg fel haladtunk, de kis kitrt tettnk a Fekete-hegyi kulcsoshzhoz a pecst miatt. Az itt lakk krdeztk, hogy kell-e vz a kutynak, amit elfogadtunk, tekintettel a kevs viznkre. Amgy is csak egy mjkrmes doboznyit ivott.

Mlyt
Piliscsvi knikula
Pilis-nyeregben kis pihen kvetkezett, jabb pecsttel, majd elindultunk lefel a piliscsvi pincefalu irnyba. Kezdtem megszokni, hogy erdben vagyunk, s kicsivel magasabban, ami megint pr fokot szmt azrt. Aztn jtt a feketeleves: a dli melegben kutyagols a pincefalunl. Nem is lltunk meg a pecstelhelyen, mert nem igazn volt rnykos rsz. A kutya elrerohant, s bevrt minket a legels rnykos fnl. Nem kellett felmenni az Eszperant-forrshoz, hanem a kk krn egybl a Studenka fel tartottunk. Oda azrt betrtnk egy lda vgett, s bztunk benne, hogy legalbb a kutya tud ott inni. De hi brnd volt.

Tvolban a kilt
Kajltunk, le is ltnk a pihenhelyen. Prbltam Vgnyba diktlni egy kis vizet, mert az volt a terv, hogy a kvetkez nagy emelked tetejig - ami a kiltnl volt - nem iszik senki semmit. Persze ezt nem tudtam neki gy elmagyarzni. A kis tlkjban lv maradk vizet ki szoktuk nteni, de most kineveztk az egyik res palackot Vgnyos vznek, abba visszantttk. Ha szomjas vagyok trn, akkor nagyon gyorsan ki tudok fradni, s ez rzkelhet is volt az emelkedn.

Vgny persze 300 m megttele utn jtt oda hozzm, hogy inna. A homokos talajon nem volt semmi pocsolya, semmi patak. Baszki, tudtam, hogy ez lesz, de elhajtottam. Azrt nem llt mg a szomjhall szln, mert simn ugrabugrlt a gykok utn. De a hegytet eltt nem sokkal lv, tvaros, algs, undort pocsolybl azrt lefetyelt prat, pedig az ilyenekbl sem szokott. Aztn felrve a kilthoz mindenki megitta a magt. Ez mr elg lesz a clig, amihez csak le kellett menni a hegyrl kb. 2 km-t. Ami rohadt nagy szerencse, hogy sikerlt gy lerakni az autt, hogy rnykba kerlt.