Trink kzl
t az ismeretlenbe (2009-05-09)
2009.05.16 Egy torokfjs tra trtnete.
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Kincsem 25

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2006. mrcius 18.
Induls: 9.30 - Tpiszele
rkezs: 16.00 - Tpiszele
Rsztvevk: feherb, krichard, natasa, szabola
Traparamterek
A tra hossza 23 km
Szintklnbsg 50 m
tvonal Tpiszele -> Kisfalu -> Hajta-part -> Muszly -> Farmosi-erd -> Tpiszentmrton, strandfrd -> Sregi-erd -> Tpiszentmrton, Kincsem Lovaspark -> Sregpuszta -> rgs -> Bogaras -> Kisfalu -> Tpiszele
Szintid 6 ora
Helyszn Gdlli-dombsg
Idjrs
Tbb rs napsts mellett dlutn idnknt megnvekv gomolyfelhzet. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Kicsit aggdtunk, hogy sok lesz a trn a vizes rsz, ugyanis ebben az idben a fl Alfldet belvz bortotta, de egy kisebb rsz kivtelvel megsztuk szrazon a trt. Sr sem volt olyan sok helyen. A rvid tvon indultunk, gy volt bven idnk sztnzni s kajlni egyet a Kincsem lovasparkban. Radsul az itt tlttt id bele sem szmtott a szintidbe.

ton
A ssosban kellett kerlni
Buk_a_Hajtn
Olyan ksn indultunk, amilyen ksn csak lehetett. Ez volt az idei tavasz els trja, mg formba kellett jnni. Mi Natasval csak tavaly voltunk trn ez eltt, s szabolk is tavaly decemberben trztak a Kab-hegyen. Rgtn az elejn a Hajta rossz oldalra kerltnk, mert arra vezettek minket a szalagok. De ksbb lttuk, hogy a jelek a patak tloldaln vannak. Vissza nem akartunk menni, max egy gzcsvn lehetett volna tmszni, de azt inkbb kihagytuk. Ksbb kiderlt a msik oldalon tbbet kellett volna kerlgetni a belvizbl kialakult tavakat, emiatt vittek minket a rendezk ezen az oldalon. A muszlyi hdon keltnk t vgl a Hajtn, s folytattuk utunkat immr a jelzett ton az alfldi homokban. Mrcius kzepe volt mr, de mg elg sok hval tallkoztunk a krnyken. Elg meleg is volt ugyanakkor, kss volt a h felszne, nem csszkltunk rajta. Szezon eleji tempban mentnk, jval 4 km/h tlagsebessg felett.

Hfoltok
Idnknt_megnvekv_gomolyfelhzet
Etet
Tpiszentmrton dltelepen a strand bejratnl leledzett az ellenrz pont. Kaptunk csokit, aminek a paprjra rrtk a rajtszmunkat, s a vgn ez alapjn sorsoltak ki nyeremnyeket. Sajnos nem nyertnk :(. Elg sok trz gylt itt ssze, mindenki itt tartotta a pihent. Mivel elg nagy hanggal voltak, s nem igazn volt szksgnk pihenre, tovbblltunk. Gondoltuk, hogy a lovasparkig htralv 5 km-t hamar megtesszk, ott meg gyis lelnk majd. m a gyors menet nem igazn jtt be, mivel tbb helyen is keresgltk a jelzseket. Ki voltak tve ugyan szalagok, de olyan hely is akadt, ahol teljesen ellenkez irnyba vittek el minket. Vagy egy msik tv ment arra az ton, vagy valaki ponosra vette a figurt, s idt s fradtsgot nem kmlve gy dnttt, hogy tveri tratrsait. Akrhogy is, pr perces tnfergs utn rtalltunk a helyes tra, de mr vatosabban vettk a kanyarokat.
Az Attila domb a Kincsem parkban
A tj mg tli lmt aludta, nem virgzott szinte semmi, csak barkt lttunk. A kopr fldek s erdk felett stten feketllettek a gomolyfelhk, majd pr ra mlva hdarazport zdtottak a nyakunkba. Szerencsre rtalmatlan volt a zporocska, nem is tartott sokig.

A lovaspark flton volt, kicsivel tbb, mint egy rt pihentnk ott. Krlnztnk, fnykpezgettnk, bementnk a mzeumba is. Nemcsak lovak futkosnak itt, hanem van mindenfle tanyasi llat is, pl. kacsa, liba meg ilyenek. A kakukktojs a strucc. Ha jl vettem ki a mzeumi tblkbl, itt nevelkedett Kincsem, a hres veresenykanca, akit soha nem tudtak legyzni a versenyplyn sem itthon, sem klfldn.

A-Lovasparkbl_tovbb
Homokbucka
Estefel
A lovasparkot elhagyva kicsit reztem mr a talpamat, de nem volt olyan vszes sem az t, sem a terep, hogy klnsebb gond legyen ebbl. Meg kellett kzdeni viszont kt homokbuckval, amelyek meredeksgtl el voltunk szokva ezen a trn. Kicsit meg is lepdtnk. Tanyk s telkek kztt vezetett az utunk, tovbbra is homokos terepen. Tbb helyen szntottk a zsros magyar fldet. Alfldi tra lvn kilomterekkel korbban lttuk a cl mellett lv hidroglbuszt, utunk is toronyirnt arra vezetett. jra tkeltnk a Tpin s a Hajtn is, s ugyanazon az utcn mentnk vissza be a clba, amin reggel elindultunk ki a vrosbl. A clban marha finom dis kiflit adtak a rendezk, azt benyomtuk, megvrtuk a soron kvetkez soroslst, amin nem sikerlt nyerni, majd hazaindultunk.