Trink kzl
Bajnsenye-Szentgyrgyvlgy (2006-09-30)
2006.10.5 A BZMOT-ozssal egybekttt Dl-dunntli Kktra Bajnsenye - Szengyrgyvlgy kztti szakasznak lersa is felkerlt
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Budai kiltk

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2007. oktber 13.
Induls: 8.55 Normafa
rkezs: 13.55 Normafa
Rsztvevk: feherb, krichard
Traparamterek
A tra hossza 23 km
Szintklnbsg 700 m
tvonal Normafa -> Jnos-hegy -> Hrs-hegy -> Fekete-fej -> Vrs-pocsolya -> Tarnai-pihen -> Nagy-Kopasz -> Nagykovcsi
Szintid 7 ora
Helyszn Budai-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Nagy-Kopasz - 559 mter
Idjrs
Posztfrontlis szeles helyzet. Kevs felh, sok napsts, csapadk semmi. A magaslatokon, illetve az szaki hegyoldalakon volt ersebb szl. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Egy knnyed dleltti sta volt ez a tra. Szeretem az olyan trkat, amit egy "tmakr" kr szerveznek, itt pl. a kiltk volt ez a "tmakr". Fjdalmas fogyatkossgom, hogy a jelvnyekrt trzok, s nem a tj miatt. Most nem kaptunk kitzt, de n vagyok a hlye, hiszen a TTT kiadvnyban vilgosan benne van,
Erzsbet-kilt
hogy oklevelet s meglepetst adnak. A meglepets egy bgre volt.

Nem akartunk korn kelni, ezrt szinte az utols pillanatban indultunk el, br mgttnk is voltak j pran. A norml tvra neveztnk be, az extra csak kicsivel volt hosszabb. Az elment a vadaspark fel is, de az engem annyira nem rdekel. A Jnos-hegyig a kk krnylon mentnk, az aszfaltt bal oldaln. Az Erzsbet-kilt volt az els a kiltk sorban, alig 2 km megttele utn. Rgen voltam mr itt, felmentem sztnzni. Budapestrl nem lehetett normlis fott kszteni, mert szembesttt a nap. gy inkbb szak fel, a hegyekrl ksztettem panormakpet.

1
Panormakp a Jnos-hegyrl szak fel


Kan Kroly kilt
Kis-Hrs-hegyi kilt
Gyorsan haladtunk, a lefel vezet szerpentinen csak ktszer vgtunk t. A menetlapon megadott ajnlott idnl jval gyorsabbak voltunk. A Hrs-hegyi kilt volt a msodik, de itt tmeg volt, inkbb mentnk tovbb. Nem sokkal ksbb a Kis-Hrs-hegyi kilt jtt, ami le volt zrva. Itt meglltunk egy rvid idre kajlni, inni, meg felvettem a pulvert is. Felfel ugye melegem volt, de aztn a lejtkn az erdben, ahol nem sttt a nap, ott meg fztam. Most hosszabb lejts rsz jtt, gyhogy fel kellett ltzni. A Fekete-fejre viszont mr egy elg kemny emelked vitt fel. Itt csak inni lltunk meg, illetve zsrktztunk. Kb. 300 m mlva, a domb aljban adtak pecstet meg csokit. A pecstek nagyon szpek voltak, sznes volt a tintaprna sok helyen, nagyon faszn nz ki a menetlapon. A Fekete-fejnl lv ponton speciel egy fekete fejet brzolt a pecst.

krichard zsrkrtzik
Kezdtem hes lenni, a csoki kicsit elnyomta ezt az rzst, de megbeszltk, hogy a Vrs-pocsolynl megllunk enni. Addig elg egyhang az t, lanks emelkedkn kell menni. Sok volt a nylt, napsttte rsz, de meleg egyltaln nem volt. Inkbb olyan kellemes id. A kajlsnl erdben voltunk, ott mg kicsit fztam is.

A Vrs-pocsolytl 10 km mg a cl, bven volt mg idnk. Ha gy haladunk, akkor 5 ra alatt be is rnk. De induls utn kezdtem rezni, hogy kaja utn most nincs sok kedvem emelkedkn mszni, inkbb aludni lett volna kedvem. Nem is mentem olyan gyorsan, inkbb szpen cammogtam felfel. A Vrs-pocsolys hton kirve az erdbl egy fiatal erds szakasz jtt. Egy helyen tanakodtunk, hogy merre mehet tovbb az t, mert nem lttunk jelzseket. Megnztem a GPS-t, hogy letrtnk-e a jelzsrl, ekkor lttam, hogy lemerlt benne az elem. gy nem lesz track errl a trrl.

A Tarnai-pihennl
A Csergezn-kilt a Nagy-Kopaszon
A Tarnai-pihenhz kitrt kellett tenni, ami azrt volt fjdalmas, mert nagyon sokat mentnk le, hogy aztn ugyanarra feljjjnk. De ha a tra nevt nzem, akkor vilgos, tulajdonkppen ez is egy kilt, csak ppen termszetes. Egy traktor mgtt mentnk, ami gyalogostempnl csak kicsit gyorsabban vgtatott elttnk. Beszvtuk a ktelez gzolajadagunkat. A pihennl pihentnk, fotoszintetizltunk a dli napstsben. Ez a hegy dli oldala, gyakorlatilag szlcsend volt. Viszont feljebb, a Nagy-Kopasz tetejn mr rendesen fjt a szl. A kilt valamelyik emeletn voltak a pontrk, teljesen beltzve, mint Amundsen a Dli Sarkon. Nekik nem lehetett kellemes ott csrgni egy helyben. Ezen a kiltn mg nem voltam, nagyon szpre sikeredett. s a kilts is nagyszer.

8
Panormakp a Budai-hegysgrl


Innen mr ltszottak Nagykovcsi hzai, csak le kellett gyalogolni odig. A clban kaptunk levest. Pont 5 ra alatt mentnk vgig, 2 rval szintid eltt bertnk. De egy ilyen tra nem a rohansrl szl, hanem , hogy minl tbben jjjenek, akr csaldosan is. Sokan voltak egszen kis gyerekekkel is, egsz osztlyok is elindultak.