Trink kzl
Zld 45 (2008-02-23)
2008.02.26 Az idei els teljestmnytrnk a Zld trk leghosszabb, 45 km-es tvja volt. A lers.
Mostanban
Ben Nevis (2019. janur 13.)
Kirnduls Skciban I - Ben Nevis, az Egyeslt Kirlysg legmagasabb pontja
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Hrmas-kt (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Vlys-kt (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Bodza-forrs (Visegrdi-hegysg)
Blyaszed tra (2018. december 16.)
Blyaszeds a Rockenbauer teljestmnytrk jszakai szakaszn.
NHH kirnduls (2018. december 16.)
Kvzi-spontn kirnduls a Brzsnyben, citromos srrel s zivatarokkal
Pilisi Vndorls (2018. december 16.)
Pilisi Vndorls mozgalom kezdszakasza: Dorog-Esztergom
Muzsikl az erd (2018. december 16.)
Muzsiklt is az erd, de nha a kutya ugatsa megzavarta a madarakat.
Forrs (2018. december 9.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-26 (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2018. december 9.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-25 (Visegrdi-hegysg)

Becske-Felspetny

Hossztv tra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2006. szeptember 3.
Induls: 9.15 - Becske als vmh.
rkezs: 15.30 - Felspetny
Rsztvevk: feherb, natasa
Traparamterek
A tra hossza 21 km
Szintklnbsg 420 m
tvonal Becske -> Ktbodony -> Romhny -> Felspetny
Helyszn Cserht
Idjrs
Tbbnyire ersen felhs, illetve borult. Kisebb es is volt, de ennek ellenre meleg volt az id. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Csak ketten mentnk el erre a trra. A juhi lesntult, szabola meg krichard elmentek Svdorszgba. Svdbe, amikor itt van vazzeg Becske als!

Becske_als_vmh.
A megllhelynek kicsit vilgvge hangulata van. Nem lennk meglepve, ha ezen a napon mi voltunk a megll egyetlen hasznli. Hsz perc alatt stltunk be a faluba, ahol a Vadsz Presszban kaptunk pecstet a Kktra fzetbe, majd elindultunk visszafel. A falu hatrban trtnk le az aszfalttrl, s dzerton haladtunk tovbb. A jelek frissnek ltszdtak, jl lehetett kvetni ket. Meg is lepdtnk, hogy amikor tkeltnk a Galyn eltntek a jelek. A trkp szerint j helyen mentnk, de mint ksbb kiderlt a valsgban a patak msik oldaln ment az tvonal. Amikor megtalltuk ket, felmsztunk egy vadszlesre kajlni.

t_a_kukorics_mellett
Az egykori Kisecset lloms mellett keltnk t a sneken. Az llomsbl semmi nem ltszik, csak egy-kt MV-os betondarab hever az ton. Dombon-vlgyn t mentnk, nha akcos erdben. Ez nem volt valami szp, plne, hogy rispkok szttek hlt keresztbe az ton, s ezt NAGYON nem szeretem. Knytelen volt Natasa elre menni, hogy ne mindig csak a htamat lssa. Egy szp fenyerdben mentnk fel az emelkedn a Cser-ht tetig, majd szintben haladtunk, s csak Ktbodonynl ereszkedtnk le a vlgyben lv faluba. Mindjrt egy kutyafalka fogadott bennnket, de szerencsre kerts mgtt voltak.

Romhny_lloms
Ktbodonyban egy rgi hz kertsn van a ldik, ami a pecstet rejti. Dl volt mr, kezdtnk hesek lenni, de inkbb a kzeli Romhnyban lltunk meg enni. Egy presszban krtnk cgblyegzt, s a vastllomson pihentnk. Az lloms elhagyatott volt, csak j kt ra mlva jn a kvetkez vonat. Minden zrva, egy ldikban azrt van kitve kktrs fmblyegz. Kajls utn a fldkupacban vgzd vgnyon indultunk tovbb.

A Romhnyi-hegyet vettk clba. Megint kibrndt akcerdvel kezddtt, aztn a vgn egsz normlis erd kerekedett belle. Aztn ahogy mentnk lefel a hegy felspetnyi oldaln ismt feltntek
Felfel_a_Romhnyi-hegyre
Szedrezs
Rgi_khd_Felspetnyben
az akcok, de itt legalbb nem volt annyi sznyog. Innen mr lehetett ltni alattunk a bnyt, lejjebb a vlgyben pedig Bnkot. Meredeken lejtett az svnynk, ami egy mobiltelefonos toronynl szlesebb fldtra rt ki. Ezen mentnk tovbb lefel, majd a bnyatelepnl tkeltnk a bnyavaston s kirtnk a mtra. Innen 1 km volt mg a kocsma, ahol blyegzt kaptunk, s a buszig htralv 1 rt itt tltttk el.