Trink kzl
Vasas Maraton (2009-10-04)
Vasas Maraton
Mostanban
Azori-szigetek (2017. december 15.)
Bevezets az Azori-szigeteken megjetett trkhoz
Forrs (2017. november 27.)
Forrs: Petfi-forrs (Brzsny). Vzhozam : 5.2 l/perc, Hm.: nincs adat C
Forrs (2017. november 27.)
Forrs: Kilenc szarvas forrs (Brzsny). Vzhozam : 2.06 l/perc, Hm.: nincs adat C
Forrs (2017. november 27.)
Forrs: Csurg-forrs (Brzsny). Vzhozam : 2.16 l/perc, Hm.: nincs adat C
Karancs-Medves 35 (2017. november 24.)
Csaknem vtizedes kihagys utn jra a Karancs-Medves teljestmnytrn
teszt (2017. november 23.)
ewewewewq teszt
Forrs (2017. november 3.)
Forrs: Dis kt (Visegrdi-hegysg). Vzhozam : 66 l/perc, Hm.: nincs adat C
Forrs (2017. november 3.)
Forrs: Kamilla forrs (Visegrdi-hegysg). Vzhozam : 0.41 l/perc, Hm.: 9.5 C
Forrs (2017. november 3.)
Forrs: Trzsi-forrs (Pilis). Vzhozam : 10.98 l/perc, Hm.: 9.5 C
Forrs (2017. november 3.)
Forrs: Attila kirly forrs (Visegrdi-hegysg). Vzhozam : 6.55 l/perc, Hm.: 10 C

Zagyva-Hajta 25

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2016. jlius 27. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2016. mjus 7.
Induls: 08:30 Jszberny
rkezs: 13:00 Jszberny
Rsztvevk: feherb, Vagny
Traparamterek
A tra hossza 26 km
tvonal Jszberny llatkert -> Zagyva foly rtere -> Kerekudvar -> regerd - Hajta Temszetvdelmi Terlet -> Neszr -> Zagyva foly rtere -> Jszberny llatkert
Szintid 6 ora
Helyszn Tpi-Galga-Zagyvavidk
Idjrs
Eleinte derlt, majd gomolyfelhs. Dlutn mr csapadksvokat is lehetett ltni. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Jszberny krnykn mg nem voltam trzni, ez a tra pedig pont idelisnak tnt arra, hogy kiprbljam.

A rajt az llatkertnl volt. Szerencsre csak a kapuig kellett menni, a kutyval bajosan mentem volna be az llatkertbe. Megugatta volna a zebrt. Rgtn el is indultam, nem nagyon szszmtltem a rajtban. Nagy volt a tmeg, sokan a rvidebb tvra mentek, s az az elejn egytt haladt a hosszval. Elhaladtunk a laktelep szln lv garzsor mellett, ahol meg is kaptuk az els pecstnket, majd bementnk az erdbe, ahol a Zagyva kanyargott. Gyakorlatilag a foly rterben voltunk, alig pr szz lpsnyire a garzsoktl.

Zagyva-part
Meglepen gyorsan kanyargott a foly, mi a parton kvettk a kanyarulatokat. Illetve a kutya bele-belement. A nyrfnak szllt a fehr bolyhos virga, nhol a flhomlyban gy nzett ki, mintha havazott volna. A legtbb helyen egy sorban lehetett csak menni, ezrt nem haladtam tl gyorsan. Vgny elttem jrt szoks szerint, de mindig tudtam, hogy hol van, mert az emberek lenztek, csodlkoztak, s kicsit flrelltak. J sokat kanyarogtunk a folyparton, amire kirtnk az erdbl, s felmentnk egy 141 m magas dombra, ami a tra legmagasabb pontja is volt egyben. Innen viszont mr ltszdott az orszg legmagasabb pontja is a tv-toronnyal a tetejn.

Tvolban a Kkes
Ligetes
Az rtrbl kirve megvltozott valami ms is. Tipikus alfldi tj kvetkezett vgtelen sksggal, telkekkel/tanykkal, s kevs erdvel. Mjus eleje volt, nem volt mg nagyon meleg, de a fekete kutyt azrt mr fel tudta forrstani a nap. Pont jkor rtnk a Hajta partjra, ahol a hdnl belekldtem a vzbe, hogy htse le magt. A Hajta-parton tbb volt a fa, igazi erdn is keresztlmentnk, majd nemsokra kajls pontra rkeztnk. Frccszni is lehetett volna, de a vezets miatt inkbb nem prblkoztam. Inkbb szalonns kenyeret ettem, a kiskutya meg kapott szalonnabrt, amit alig akart elfogadni. De amikor mondtam neki, hogy megeheti, egybl befalta az egszet.

Hajta-part krnyke
Turistajelzsek
Ez volt a tra legtvolabbi pontja a rajttl, ami a cl is volt egyben. A visszat nem volt olyan kacsakarings, gyakorlatilag a legrvidebb ton jutottunk vissza az llatkerthez. Kzben keresztlmentnk az idefel is ltott tanyavilgon, majd jra a Zagyva rtere kvetkezett. Itt mr szedtk a lbunkat, mert gonosz felhk nvekedtek, s nem drgtt ugyan, de azrt megzni nem szerettem volna. A drgs csak a kutya szempontjbl volt rzs, mert fl tle. Az utols mtereken az llatkert hts rsze mellett jttnk el, s az EMDT trtnetben ez mr a msodik tra volt, amikor tevt lttunk (az els a Bakony 50 volt, a veszprmi llatkerttel). Kis tlzssal azt is mondhatnnk, hogy trinkon tbb tevt lttunk, mint szarvast.