Trink kzl
Thry Gyrgy Emlktra (2013-04-06)
Tavaszi seprs a Thry Emlktrn
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Pilisi Vndorls

Kirnduls
Honlapra kerlt:2020. mrcius 16. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2019. oktber 23.
Induls: Pilisszentlszl - 10:50
rkezs: Dobogk - 16:30
Rsztvevk: feherb, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 17 km
Szintklnbsg 1000 m
tvonal Pilisszentlszl -> Prdiklszk -> Rm-szakadk -> Szak-nyereg -> Dobogk
Helyszn Pilis
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Dobogk - 700 m
Idjrs
A Pilisi Vndorls mozgalombl mr csak 2 szakasz volt htra a tra eltt. Ezt vlasztottuk, mert Zsfi mg nem volt a Prdiklszken, s j id, j kilts grkezett. Azrt felksztettem, hogy durva lejt lesz majd, felfel viszont nem tudunk rajta jnni, mert a Rm-szakadk egyirny. De sebaj, felkszlt lelkileg, hozott botot, s elindultunk.

Kilt a Prdiklszken
Nem korn vgtunk neki, st. A 10 rsi busszal mentnk fel Pilisszentlszlra. Kt busz ment, annyi utas akart ezzel a jrattal menni, a mink fl rs ksssel futott be a vgllomsra. Ez azrt is trtnhetett, mert Szentendrn vgig dug volt kifel a fton. Itt elkezdtem gyanakodni, hogy sokan mennek a Dunakanyarba vagy a Pilisba. A Prdiklszk fel is vgig jttek-mentek az emberek. Valahogy mindenki trzni akart az nnepnapi j idben. Fent a kiltnl pedig kvzi tmegnyomor volt, normlis fott sem lehetett kszteni, mert mindig belemszott valaki a kiltsba. Gondoltam, hogy a legtbb ember a knnyebb ton jtt ide, ahonnan mi, lefel mr nem lesznek annyian.

A Vadll-kveknl
Kaincz-forrs
De lettek. A Vadllkvek felett meglltunk kajlni, pihenni, kzben jttek-mentek a trzk. Zsfi elvette a botot, aztn nekiindultunk. Rgtn az elejn kettvltunk, nagyobb kerlvel ment le a legfels sziklnl, nekem bot nlkl az rzsabbnak tnt. Aztn vrtam r vagy 10 percet, mert szembetallkozott egy osztllyal. Vagy inkbb egy egsz iskolval. A felsbb szakaszon folyton egymst kellett vrni a szembejvkkel, mert keskeny az svny. Lejjebb mr nem volt akkor gond, ahol kiszlesedik. Sokfajta ember trzott a gyerekcsoportoktl a nyugdjasokig. Valakin ltszdott, hogy elszmolta magt, mert szinte lgszomjjal kzdtt felfel, de olyan is volt, aki mr srt. Aztn voltak a lazacsvk srsdobozzal a kezkben. De termszetesen futk is voltak, akiknek nagyobb kihvst jelentett kerlgetni az embereket, mint feljutni a cscsra.

Dug a Rm-szakadkban
Jelzs a Rm-szakadkban
Szp lassan ereszkedtnk, nem akartam, hogy Zsfi trde bemondja az unalmast. De jobbak voltunk, mint gondoltam, 1 ra se kellett, hogy lerjnk a Kaincz-forrsig. Itt csak pecstelni lltunk meg, majd alig 1 km mlva a Rm-szakadl als vgn jra csak a pecstels miatt lltunk meg. Ennyi trz miatt termszetesen a szakadk is bedugult. Egy-kt ember jtt visszafel, k valsznlg amitt, mert nem akartk kivrni a sort a ltrk eltt. Ebbl hrom is van, s rendre mindegyik eltt lelassult a halads. A legdurvbb dug a legals, s egyben leghosszabb ltrnl volt.

Kilts Dobogkrl
Ezzel is elment vagy 1 ra, de vgl feljutottunk a tetejre. Az tvonal innen nem a legrvidebb ton megy fel Dobogkre, hanem a Szak-nyereg fel kerl. gyhogy mi is kerltnk. A nyeregbl kellett kapaszkodni egy kicsit felfel, onnan mr lazbb volt a terep, szinte szrevtlenl emelkedtnk fel mg majdnem 200 mtert Dobogkig.

Sorballtunk a rteseznl, de jtt a busz, s inkbb ott lltunk sorba, Zsfinak szerencsre mg pont jutott lhely, de a busz kvzi megtelt mr a kiindulsi llomson. Mire lertnk Pomzra mr sttedett. Hiba, rvidek mr a nappalok, s ksn indultunk tnak.