Trink kzl
Sulov (2012-05-19)
Mjusi kirnduls Szlovkiban, a Strzs-hegysgben
Mostanban
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Zsilibes-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Kalo-kt (Dli-Bkk)
Bkki Batyus Barangols 30 (2019. november 6.)
Teljestmnytra az szi Bkkben batyuval brangolva.
Forrstra a Brzsnyben Kzptv (2019. november 6.)
Forrslltogats a Brzsnyben, ezttal egy teljestmnytra keretein bell.
DDK Zselic (2019. november 5.)
Tavaszi bglymentes DDK a Zselicben 3 nap alatt.

Muzsikl az erd

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2018. december 16. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2018. jlius 1.
Induls: Tar - 8:10
rkezs: Tar - 15:20
Rsztvevk: feherb, krichard, Vagny, Zsfi
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2015 
Traparamterek
A tra hossza 27 km
Szintklnbsg 760 m
tvonal Tar -> Tuzson Jnos Arbortum -> gasvr th. -> Hutahely -> Mtraszentistvn -> gasvr th. -> Gombs-tet -> Hasznos -> Tar
Szintid 8 ora
Helyszn Mtra
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Mtraszentistvn - 725 m
Idjrs
Napos, gomolyfelhs, szraz. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Msodszor indultunk el ezen a trn, de most teljesen ms volt az tvonal. Akkor a cserhtban vezetett az tvonal, most a Mtrban. A rajt/cl Tar kzsgben volt, s igazbl Mtraszentistvnra kellett felmenni meg vissza.

gasvri th.
Els lendlettel a Tuzson arbortumba kellett felmenni. Ott blyegeztnk, ittunk egy kis vizet, s mentnk tovbb, immr a jval kemnyebb emelkedn. Ez egszen az gasvri turistahzig tartott, ahol mr kicsit hosszadalmasabb pihent kellett tartani, s ignybe venni a bf hideg dtital-knlatt. Ez a nyrnak az az idszaka volt, amikor meleg is volt meg nem is. gy rezte az ember, hogy knikula van, pedig a hmr el sem rte a 30 fokot. Itt fent viszont csak a napon volt meleg. rnykban s felhsebb idszakokban kifejezetten hvs volt. Mi radsul meg is voltunk izzadva.

A hasznosi troz
Hogy legyen mg egy kis szint, innen lementnk a Csrg-patak vlgybe, s ott mentnk egyre felfel. Nem volt sok vz, simn t lehetett lpdelni a kveken a pataktkelsek alkalmval. Vgnynak is tetszett, hogy vgre jra patakban trzhat. De aztn minden j vget r egyszer, ebbl a vlgybl is kikecmeregtnk, s felmentnk a mtraszentistvni ellenrz ponthoz. Limondivszat s hzi szllekvros kenyr elfogyasztsa zajlott, gy megint pihenztnk.

Vrrom
A szint java mr a htunk mgtt volt. Innen a turistahzig a kken mentnk vissza, ami kvzi szintben megy, kisebb-nagyobb lejtk s emelkedk azrt vannak rajta. Befelhsdtt, fjdoglt a szl, kifejezetten fzs id lett itt 800 m magasan. A turistahznl gyors pecst, s indultunk is tovbb. Le a hossz lejtn, amin felfel annyira megizzadtunk. Gyakorlatilag mterrl mterre egyre melegebb lett, ahogy mentnk lefel.

Fves reptr Hasznos felett
Tvolban a Salgvr
Az tvonal tett mg egy kanyart a hasznosi vrrom fel. Elbb mg Gombs-teti repteret is tba ejtettk, ahol a kutynak nagyon tetszett a simra borotvlt mez. Ez nfeledt hentergsben mutatkozott meg. Nekem viszont annyira nem tetszett ez, mert ki tudja ki vagy mi volt a hentergs helyn elzleg, vagy van mg most is. Szerencsre most semmi ilyesmi gond nem trtnt. Pont rosszkor sttt ki a nap. Amikor nem volt erd, s Vgnyt sem tudtam patakba dobni, gy szegny kiskutya a vgn mr rnykrl rnykra jrt. Embernek nem tnt annyira borzasztan melegnek.